Latest news

МАДУ терапијска метода

Najbolja-tehnološka-inovacija-2009У основи нове терапијске методе налазе се два медицинска средства – Клопка за гелере и МАДУ трака. Нова терапијска метода у медицини – МАДУ метода, је напредак у примени перманентног униполарно оријентисаног магнетског поља. Заснована је на примени МАДУ трака уз комплементарне методе лечења и потврђује своју делотворност већ више од 25 година. Овај минимално инвазивни терапијски метод унапређује животну и радну активност пацијената, смањујући бол и повећавајући покретљивост. Клинички доказан, МАДУ терапијски поступак, верификован је као НОВА ТЕХНОЛОГИЈА У МЕДИЦИНИ од стране Министарства здравља Републике Србије. Др Душанка Мандић, призната је и од стране Министарства за науку и технологију Републике Србије у својству изумитеља са развојно-производним статусом. На усавршавању својих изума и даље ради, а пријавила је и трећи патент такође намењен лечењу. 

Почетком 1992. године придружује се Црвеном крсту Југославије, а затим се хуманитарно укључује у помагање приликом болничког третмана рањеника што је довело до патентираног проналаска КЛОПКА ЗА ГЕЛЕРЕ који користећи перманентно магнетско поље омогућава да се гвожђевити предмети (страна тела) уклоне на неинвазиван начин. WIPO UN је др Душанку Мандић прогласио за “жену – светског проналазача 1996. године” и наградио као најбољег иноватора.

Наставак истраживања у овој области довео је до другог изума, патента, медицинског средства МАДУ ТРАКЕ.

Др Д. Мандић је 1999. године на позив руске Академије за социјалну и еколошку бригу о жртвама катастрофа прихватила да помогне повређенима из Чернобиља коришћењем МАДУ методе.

Године 2000. је отварена МАДУ специјалистичка ординација у којој се примењује и даље развија ова метода лечења ефикасно третирајући болести коштанозглобног система, крвних судова, дисајних органа, спортских повреда, и наравно уклањање гвожђевитих страних тела. Њен иновативни третман је такође потврдио ефикасност у смањењу телесне тежине, смањењу стреса и одвикавању од пушења.

У складу са основним етичким и медицинским принципима своје знање континуирано преноси лекарима у оквиру семинара, излагањем стручних и научних радова на конгресима и симпозијумима, и одржавањем бројних популарних предавања. Она је била прва на овим просторима у едукацији других лекара о коришћењу суптилних енергија, а предавала је на ECPD UN – Универзитета за мир УН у оквиру Школе за традиционалну медицину и акупунктуру, а затим и у оквиру Интернационалног антистрес центра (IASC) у Београду.

Добитник је бројних међународних и домаћих принања и награда, а њена биографија се налази овде.

bokiМАДУ терапијска метода