Latest news

Дегенеративне болести костију

degerativne-bolesti

Тегобе у КОСТИМА, ЗГЛОБОВИМА, МИШИЋИМА су најчешће, јављају се у току живота код већине људи (две трећине човечанства). Услови живота, тешког рада, тренинга код спортиста, присуство повећане телесне тежине узрокују преурањену појаву ових тегоба. Уношење разних отровних материја из животне и радне околине, поједине болести као што је шећерна болест, уз упражњавање лоших навика као што је употреба дувана и алкохола, могу убрзати и погоршати настанак и ток болести, односно оштећења. Старењем организма су ова обољења учесталија, а честа су и проређења костију (остеопороза) што погоршава стање у случају напора или повреда. 


Унапређење здравља је могуће захваљујући претходно описаном побољшању крвотока у леченом подручју, а ткиво хрскавице се „наводњава“ магнетисаном зглобном течношћу што омогућава повећање њене запремине (чак и до 1.000 пута). То обезбеђује шири зглобни простор и спречава наслањање кости на кост, па се и болови смањују, а покретљивост повећава. По протеку периода од 6 месеци на рендгенским налазима се уочава побољшање код 67 % пацијената лечених због болести кукова и кичме, и 69 % лечених због болести колена и других зглобова.

ulcus 

СЛИКА ПРИПАДА ХРОНИЧНОЈ ВЕНСКОЈ РАНИ 

Кости се опорављају стварајући нове здраве ћелије уз уградњу калцијума у кост чинећи је здравом и чврстом. Овај механизам је такође запажен код зарастања споро зарастајућих прелома костију. Преломи брже зарастају за 30 % до 50% потребног времена ако се примени МАДУ метода лечења од четвртог дана по прелому. Примена МАДУ трака је могућа и преко гипса. Поред постављања трака неопходно је истовремено узимање терапије алфа-Д3 витамина и калцијума.

bokiДегенеративне болести костију

Related Posts